top of page

Gaming gavner unge

Gaming er i dag en af de mest populære hobbyer blandt unge mennesker, og grunden bag er ikke overraskende. Det er nemt koble sig fra omverden og hoppe ind i en ny, hvor man kan tænke på andet end skole, problemer og generelt bare at afstresse.

Udover det har gaming også nogle andre gavnlige egenskaber, der hjælper unge på dagligdags basis. De unge er nødvendigvis ikke selv klar over dette, eller spiller for at opnå disse fordele, men gør det af lyst. Forskning viser, at gaming kan hjælpe unge med at tænke hurtigere og mere logisk, når de skal tage nogle beslutninger inde i spillet. Dette tager de med ud i den rigtige verden, på f.eks. arbejde og i skole siger Dr. Drew Guarini. Hans forskning har også vist at 30 minutters spil om dagen svarer til steroider til hjernen. Hjernen begynder at opfange ting hurtigere, samt bedre hånd-øje koordination. Alt dette og meget mere er gaming med til at bidrage til det almindelige menneske, har Dr. Drew Guarinis undersøgelse bevist.

Indenfor sociologi spiller gaming også en stor rolle. Forskere mener at gaming næsten er en “ekstra forælder” under et barns opdragelse, i og med at

World of Warcraft er et fremragende eksempel på alt dette. World of Warcraft har en kæmpe følge base på over 10 millioner abonnenter. Spillet foregår hovedsageligt på engelsk, som bidrager til den sproglige læring. For langt de fleste, har World of Warcraft startet ud som en uskyldig hobby, som har udviklet sig over tid til noget som gavner mennesket. I World of Warcraft handler det meget om sammenspil. Man kan vælge, som langt de fleste, at være med i en såkaldt “klan”. I denne klan snakker man med medspillere lokaliseret overalt i hele verdenen. Man arbejder sammen med klanen for at overkomme svære udfordringer, i form af svære “bosser”, som man ikke kan klare uden god koordination og sammenhold mellem sine medspillere. Dette betyder altså at man lære at kommunikere, med sine medmennesker ligesom man skal på sin skole, institution eller arbejdsplads. Det er måske ikke en så dårlige ide at lade sine børn spille.


bottom of page