top of page

På glat is

  • Michael Højgaard Kristensen og Martin Yding
  • 29. nov. 2017
  • 3 min læsning

Kristian Berlin i aktion for Rødovre ishockey og skøjteklub

Hvor stort er springet fra drømmen om professionalisme til virkeligheden, og hvilke ofringer kræver det at blive professionel eller spille på meget højt plan? Dette svarer den unge 17-årige gymnasieelev Kristian Berlin på, som spiller på u18-landsholdet i Danmark, men samtidig går på Nærum Gymnasium. Kan man nå både at spille ishockey på højt plan og have en travl skolegang? Disse spørgsmål redegøre Kristian Berlin for.

Ishockey i Danmark

Ishockey i Danmark er ikke lige så stort som i mange andre lande, som USA, Canada eller Rusland. Men vi har Metal Ligaen, og mange danske professionelle ishockeyspillere spiller i dag i NHL eller på højt plan, og repræsenterer stærkt Danmark i VM eller OL. Dog er der langt fra drømmen om professionalisme til virkeligheden, ligesom man kan se i mange andre sportsgrene.

Det kræver først og fremmest talentet og derefter lidt held. Man tjener ikke lige så meget i Ishockey som f. eks i fodbold, så ens niveau skal være meget højt, hvis man skal leve af det. Mange talentfulde ishockeyspillere drømmer om at blive professionel, men professionalisme kræver ofte mange ofringer som f. eks det sociale liv og familien, og man skal være parat til at satse på denne karriere, hvis man vil leve af det.

Kristian Berlin i aktion for landsholdet

Den unge u18-landsholdsspiller

Netop denne problemstilling har vi sat over for en gymnasieelev på Nærum Gymnasium, som spiller på u18 landsholdet og for Rødovre skøjte og ishockey klub, hvor han tilbringer meget af sin hverdag.

17-årige Kristian Berlin satser på ishockeyen, men går stadig på gymnasium, og satser først rigtigt på denne vej, hvis han får et tilbud han ikke kan sige nej til. Først derefter vil han overveje at droppe ud af gymnasiet og fokusere på ishockeyen. Han har ambitioner om, at komme i den professionelle liga i Danmark, men tager et skridt ad gangen, og tager først det store skridt, hvis han som sagt får det rette tilbud.

Kristian Berlin i aktion for landsholdet

Den unge Kristian går i 2.K på Nærum Gymnasium. Han kan stadig følge med i skolen, samtidig med, at han spiller ishockey på et så højt plan. “Det kan dog godt være hårdt, at nå hjem og lave lektier efter en hård træning, hvor jeg ofte først bliver færdig med lektierne sent om aftenen”, udtaler Kristian. Kristian træner ishockey hver dag i op til flere timer, som presser hans skolegang og hans fysik, men Kristian siger stadig, at han kan følge med i skolen på trods af at han nogle gange må udsætte sine afleveringer. Kristian udtaler dog, at han må være fraværende fra nogle sociale aktiviteter grundet hans ishockey: “Der er mange ting, som jeg ikke kan være med til, grundet samlinger og kampe. Men jeg er stadig med til mange fester, så det udelukker ikke alle sociale aktiviteter.”

Ishockeyen har altid været i hans familie, hvor både hans far og bror har spillet på isen. Men det var ikke isen der var første prioritet. Han spillede nemlig fodbold inden han fik en alvorlig skade i en tidlig alder, som gjorde at han blev nødt til at lægge fodboldstøvlerne på hylden, og finde skøjterne frem. Kristian blev for første gang udtaget til landsholdet til en turnering i Frankrig, i vinteren 2015. Den dengang 15-årige Kristian gik stadig i folkeskole, da han fik nyheden om udtagelsen til landsholdet, “ jeg blev meget glad, da jeg fik nyheden om landsholdet at høre. Det har altid været en drøm for mig at blive udtaget, så det var en drøm der gik i opfyldelse” - siger Kristian Berlin.

Det som gør Kristians Berlins forhold til ishockey anderledes end andre ishockeyspillere på højt plan er, at han også går i gymnasiet og fokuserer på høje karakterer, samtidig med, at han også fokuserer på ishockey. Dog er Kristian optimistisk for fremtiden.

Kristian Berlin i aktion for Rødovre ishockey og skøjteklub


コメント


Kan også findes i

bottom of page